Novice in medijske objave

Danes sta se na povabilo generalne državne odvetnice na delovnem sestanku srečali ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan in generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan. Generalna državna…

Na Dan pravosodja, ki ga obeležujemo danes, je na Brdu pri Kranju potekala svečanost, na kateri je potekala podelitev priznanj za dosežke v pravosodju.

Medaljo za življenjsko delo je prejela višja…

Pred ministrico za pravosodje dr. Dominiko Švarc Pipan je danes prisegla nova generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan, ki bo svoj šestletni mandat nastopila z jutrišnjim dnem.

Ministrica je…

Na Sodišču EU se je končala ustna obravnava v zadevi Evropske nogometne superlige. 20 držav članic EU in Norveška so združeno podprle UEFO in FIFO.
 
Sodišče EU v Luxembourgu je v ponedeljek in torek…

Predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič se je danes sestala z generalnim državnim odvetnikom Jurijem Groznikom. Opozorila je, da je državno odvetništvo samo deklarativno avtonomno,…

Prilagoditev družinskih dodatkov in različnih davčnih ugodnosti, ki jih Avstrija dodeljuje delavcem glede na državo stalnega prebivališča otrok teh delavcev, je v nasprotju s pravom Unije.

Ta…