Novice in medijske objave

V sodnem postopku pred slovenskimi sodišči je bil pritožnik na prvi in drugi stopnji spoznan za krivega kaznivega dejanja razžalitve storjenega s tiskom v tedniku Reporter. Vrhovno sodišče RS je…

Dvodnevna tradicionalna Šola državnega odvetništva je letos - po dveh letih zaradi znanih epidemioloških razmer – spet potekala v živo v Portorožu v organizaciji Centra za izobraževanje v pravosodju.

Danes sta se na povabilo generalne državne odvetnice na delovnem sestanku srečali ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan in generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan. Generalna državna…

Na Dan pravosodja, ki ga obeležujemo danes, je na Brdu pri Kranju potekala svečanost, na kateri je potekala podelitev priznanj za dosežke v pravosodju.

Medaljo za življenjsko delo je prejela višja…

Pred ministrico za pravosodje dr. Dominiko Švarc Pipan je danes prisegla nova generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan, ki bo svoj šestletni mandat nastopila z jutrišnjim dnem.

Ministrica je…

Na Sodišču EU se je končala ustna obravnava v zadevi Evropske nogometne superlige. 20 držav članic EU in Norveška so združeno podprle UEFO in FIFO.
 
Sodišče EU v Luxembourgu je v ponedeljek in torek…