Zaprisega državnih odvetnic

Zaprisegli sta državna odvetnica Sandra Ražman in višja državna odvetnica Marija Osolnik Šenica

V ponedeljek, 1. julija 2024 sta na Ministrstvu za pravosodje pred državno sekretarko mag. Andrejo Kokalj in ob prisotnosti namestnice generalne državne odvetnice Mateje Senih ter vodij zunanjih oddelkov - višje državne odvetnice in vodje zunanjega oddelka v Kopru Mojce Ivančič Jelačin ter višje državne odvetnice in vodje zunanjega oddelka v Novem mestu Sonje Popovič - zaprisegli nova državna odvetnica Sandra Ražman iz zunanjega oddelka v Kopru ter višja državna odvetnica Marija Osolnik Šenica iz zunanjega oddelka v Novem mestu.

Državna sekretarka na Ministrstvu za pravosodje mag. Andreja Kokalj je v svojem nagovoru poudarila pomembno vlogo, ki jo imajo državni odvetniki v pravosodnem sistemu. Izpostavila je, da so državni odvetniki varuhi premoženjskih pravic in drugih interesov Republike Slovenije in povedala, da je delo državnih odvetnikov častno delo, ki zahteva visoko stopnjo strokovnosti in predanosti.

Namestnica generalne državne odvetnice Mateja Senih je povedala, da je biti državni odvetnik odgovornost, čast in privilegij. "Privilegij, da lahko soustvarjaš vladavino prava, pravno državo". V svojem nagovoru je omenila tudi prizadevanja medresorske delovne skupine, ki pripravlja nove zakonske podlage, ki jih Državno odvetništvo nujno potrebuje, kar bo še dodatno okrepilo avtonomno in učinkovito zastopanje države. Državni odvetnici Sandri Ražman in višji državni odvetnici Mariji Osolnik Šenica je izrekla hvaležnost za zaupanje in predanost.

Obema odvetnicama želimo veliko uspeha, zadovoljstva in izpolnitve na njuni karierni poti. Naj bo njuno delo vedno vodeno z načeli poštenosti, pravičnosti in sočutja.