V Operacijo Učinkovito pravosodje je vključeno tudi Državno odvetništvo

Projekt se počasi zaključuje
 

Izteka se večletni projekt z naslovom Operacija Učinkovito pravosodje, ki je financiran iz sredstev evropske kohezijske politike. Ministrstvo za pravosodje je za projekte v slovenskem pravosodju pridobilo 32,9 milijona EUR. V okviru operacije poteka 40 projektov, med njimi je tudi razvoj novega dokumentno-informacijskega sistema Vpisniki Državnega odvetništva.

V ponedeljek, 2. oktobra je v Cankarjevem domu potekala zaključna konferenca omenjenega projekta, med govorci je bila tudi generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan. V svojem nagovoru zbranim je izrazila zadovoljstvo ob prizadevanjih vseh deležnikov k digitalizaciji določenih pravosodnih procesov. Izpostavila je izjemno delo, ki ga je opravila in ga še opravlja projektna skupina Državnega odvetništva pri nadgradnji in razvoju novega dokumentno-informacijskega sistema Vpisniki, ki bo po prenovi nosil simbolični naziv Feniks in se vsem sodelavkam in sodelavcem tudi zahvalila.

V uvodnem nagovoru je državna sekretarka na Ministrstvu za pravosodje mag. Valerija Jelen Kosi poudarila, da je projekt povezal Ministrstvo za pravosodje, Ustavno in Vrhovno sodišče Republike Slovenije, Upravo za probacijo ter pomembne pravosodne stebre naše države: Vrhovno državno tožilstvo, Državno odvetništvo, Notarsko zbornico Slovenije, Zbornico izvršiteljev in številne druge. Ob zaključku konference je potekala tudi okrogla miza z naslovom »Prihodnost digitalne preobrazbe pravosodja,« na kateri so sodelovali predsednik notarske zbornice dr. Bojan Podgoršek, strokovnjak s področja digitalizacije pravosodja Primož Rojac in predstavnica vrhovnega državnega tožilstva Anita Veternik.

Projekt Operacija Učinkovito pravosodje pomembno prispeva k prenovi in dvigu kakovostni poslovnih procesov, izboljšanju usposobljenosti zaposlenih in k izboljšanju učinkovitosti slovenskega pravosodja.