Priznanja za dosežke v pravosodju

Na Dan pravosodja, ki ga obeležujemo danes, je na Brdu pri Kranju potekala svečanost, na kateri je potekala podelitev priznanj za dosežke v pravosodju.

Medaljo za življenjsko delo je prejela višja državna odvetnica Lučka Seibert, ki se je med drugim kot vodja svetovalno-analitičnega oddelka Državnega odvetništva soočala z najzahtevnejšimi pravnimi vprašanji in si prizadevala, da bi zastopanim subjektom nudila kakovostno pravno svetovanje v korist Republike Slovenije.

Diplomo za življenjsko delo in uspešno opravljene zahtevne projekte je prejel višji državni odvetnik Rajko Kotnik, katerega strokovno delo in prizadevanja so bila posebej izrazito izpostavljena tudi ob vključitvi v projekt informatizacije vpisnikov.

Diplome za življenjsko delo so prejele tudi referentka – analitičarka Marija Golf ter vodji novogoriškega in mariborskega urada zunanjih oddelkov Ingilin Vendramin ter Milena Štrucl.

Marija Golf je kot vodja pravdnega vpisnika na sedežu Državnega odvetništva v Ljubljani pomembno prispevala k strokovnemu in bolj organiziranemu delu Državnega odvetništva, predvsem pa zanjo ni bilo problema, ki ga ne bi znala razrešiti.

Ingilin Vendramin je kot vodja novogoriškega urada vsak dan potrjevala, da se zaveda, da je v službi ljudi in države. Ni bilo primera, za katerega ne bi vedela, kako se razpleta in kako se nanj odzvati.

Mileno Štrucl je kot vodjo mariborskega urada odlikovala izjemna natančnost, poglobljen pristop, zanesljivost ter velik občutek odgovornosti za uspešno delo Državnega odvetništva in njegov ugled.

Za nadpovprečne delovne uspehe sta diplomi prejeli višja državna odvetnica Ana Martina Hočevar in kandidatka za državno odvetnico Špela Kocjančič.

Višja državna odvetnica Ana Martina Hočevar je s strokovnostjo, z zanesljivostjo in s širino znanja z različnih pravnih področij pomembno prispevala k bolj strokovnemu in organiziranemu delu Državnega odvetništva.

Kandidatka za državno odvetnico Špela Kocjančič obvladuje izjemno veliko pravnih področij, pri čemer uspešno združuje praktično in teoretično znanje.