Prisegli prvi trije državni odvetniki

Pred ministrom za pravosodje mag. Goranom Klemenčičem so ob prisotnosti generalnega državnega odvetnika mag. Jurija Groznika, namestnice generalnega državnega odvetnika Aleksandre Vrhunc Kovačič in v.d. generalne sekretarke Tatjane Pečar Rus prisegli prvi trije državni odvetniki.

Mag. Martina Metelko Kaplan je prisegla za državno odvetnico na Državnem odvetništvu RS na sedežu v Ljubljani, Jasna Vitez za državno odvetnico na Državnem odvetništvu RS na zunanjem oddelku v Kopru in Jure Jovanovič za državnega odvetnika na Državnem odvetništvu RS na sedežu v Ljubljani.

V uvodnem nagovoru je minister za pravosodje mag. Goran Klemenčič izpostavil, da zaupanje ljudi v pravosodni sistem in pravno državo že dalj časa ni na zavidljivi ravni. »Državno odvetništvo je pomemben gradnik delovanja pravosodne države in zaščite premoženjskih in drugih pravnih interesov države pred domačimi in tujimi organi. Zastopati morate morebitne zdrse in napake zakonodajalca, vlade in posameznih upravnih organov. Iz teh razlogov kot iz dejstva, da se institucija šele privaja svoji novi vlogi, podobi in odgovornosti, so pred vami veliki izzivi.«

Minister za pravosodje mag. Goran Klemenčič in generalni državni odvetnik mag. Jure Groznik sta novoimenovanim državnim odvetnikom zaželela veliko uspeha pri delu.