Prisege 20. 5. 2024

Na Ministrstvu za pravosodje so v ponedeljek, 20. maja 2024, pred državno sekretarko na ministrstvu za pravosodje mag. Andrejo Kokalj in ob prisotnosti generalne državne odvetnice dr. Ane Kerševan, namestnice generalne državne odvetnice Mateje Senih ter višje državne odvetnice, vodje mednarodnega oddelka mag. Nataše Pintar Gosenca, višje državne odvetnice, vodje delovnopravnega in socialnopravnega oddelka Irene Škerbec in višje državne odvetnice, vodje Zunanjega oddelka v Mariboru Lucije Gorišek Perc potekale zaprisege višje državne odvetnice in državnih odvetnikov.

Zaprisegli so:

  • višja državna odvetnica na Mednarodnem oddelku Katja Plauštajner Metelko
  • državna odvetnica na Delovnopravnem in socialno pravnem oddelku Valentina Kovačič Sever
  • državni odvetnik na Zunanjem oddelku v Mariboru Marcel Rezar

Državna sekretarka mag. Andreja Kokalj je izpostavila, kako je uveljavitev Zakona o državnem odvetništvu prinesla svojevrstne novosti, med njimi tudi svečano zaprisego, v kateri državne odvetnice in odvetniki simbolično utrdijo svojo predanost pravičnemu in vestnemu opravljanju dela.

Generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan se je zahvalila za do sedaj opravljeno delo Valentine Kovačič Sever in Marcela Rezarja ter izpostavila zadovoljstvo ob dejstvu, da se mednarodnemu oddelku pridružuje Katja Plauštajner Metelko. Vsem je zaželela veliko poguma tudi v prihodnje ter jih s toplimi in spodbudnimi besedami pospremila k izreku prisege.