Prisega višje državne odvetnice

Danes je pred državnim sekretarjem ministrstva za pravosodje Zlatkom Ratejem ob prisotnosti generalnega državnega odvetnika mag. Jurija Groznika in namestnice generalnega državnega odvetnika Aleksandre Vrhunc Kovačič za višjo državno odvetnico prisegla Lucija Gorišek Perc.

Državni sekretar je izpostavil, da Državno odvetništvo RS opravlja temeljno funkcijo zastopnika države, ki predstavlja pomemben člen v našem pravnem redu. »Z današnjo prisego tako prevzemate odgovorno funkcijo in prepričan sem, da boste kot višja državna odvetnica pomembno prispevali k varstvu premoženjskih in drugih pravic ter interesov države,« je dejal Zlatko Ratej in novoimenovani višji državni odvetnici iskreno čestital ter zaželel uspešno delo.

Generalni državni odvetnik je poudaril, da višja državna odvetnica Lucija Gorišek Perc že od leta 2015 uspešno vodi zunanji oddelek Državnega odvetništva RS v Mariboru. »Pri vodenju ne izstopajo zgolj njena strokovnost, ampak tudi izjemna človeškost in subtilnost. Višja državna odvetnica sodeluje v velikem številu delovnih skupin, ki obravnavajo izjemno zahtevna strokovna vprašanja in so povezana z reševanjem zapletenih pravnih zadev.  V mlajšem kadru je prepoznala potencial in prihodnost za delo Državnega odvetništva RS in v tej zvezi vodstvu podaja konstruktivne predloge.  Predvsem pa je ob vodenju mariborskega oddelka vodstvu Državnega odvetništva v izjemno pomoč, saj prepoznava potrebe institucije kot celote in jih izjemno uspešno prenaša tudi na zaposlene na svojem oddelku.«

Lucija Gorišek Perc je prisegla za višjo državno odvetnico na Državnem odvetništvu RS s sedežem v Mariboru.