Prisega državnih odvetnic

Danes so pred državnim sekretarjem ministrstva za pravosodje Zlatkom Ratejem ob prisotnosti generalnega državnega odvetnika mag. Jurija Groznika prisegle državne odvetnice Helena Petek Mavrič, Majda Koželj in mag. Anamarija Taljat.

Državni sekretar je izpostavil, da Državno odvetništvo RS opravlja temeljno funkcijo zastopnika države, ki predstavlja pomemben člen v našem pravnem redu. Poslanstvo državnih odvetnikov zaradi raznolikosti pravnih področij terja številna posebna znanja, zaradi česar je tovrstno delo strokovno izjemno zahtevno. Državni sekretar je novo zapriseženim državnim odvetnicam iskreno čestital ter jim zaželel vestno in uspešno opravljanje dela.

Generalni državni odvetnik je poudaril, da vse tri državne odvetnice združujejo iste kvalitete, saj s svojo zanesljivostjo, natančnostjo, odgovornostjo ter izredno pozitivnim odnosom do dela bistveno prispevajo k uspešnosti delovanja Državnega odvetništva RS. Odlikuje jih strokoven in zavzet pristop do reševanja zadev. Poleg tega imajo tudi izredno kolegialen odnos do sodelavcev, kar prispeva k dobrim delovnim odnosom in vzdušju na delovnem mestu. Generalni državni odvetnik jim je čestital za imenovanja in jim zaželel, da bi jim poklicni izzivi prinašali veliko strokovnih izzivov ter tudi zadovoljstva na delovnem mestu.

Helena Petek Mavrič in Majda Koželj sta prisegli za mesti državnih odvetnic na Državnem odvetništvu RS s sedežem v Ljubljani, mag. Anamarija Taljat  pa za mesto državne odvetnice na Državnem odvetništvu RS s sedežem v Novem mestu.