Prisega državne odvetnice Nine Ilovar Mesojedec

Na Ministrstvu za pravosodje je v ponedeljek, 16. oktobra 2023, zaprisegla državna odvetnica Nina Ilovar Mesojedec.

Svečanost je potekala v prisotnosti uglednih gostov, med njimi tudi generalne državne odvetnice dr. Ane Kerševan, namestnice generalne državne odvetnice Aleksandre Vrhunc Kovačič, vodje zunanjega oddelka v Novem mestu, višje odvetnice Sonje Popovič ter državne sekretarke na Ministrstvu za pravosodje mag. Valerije Jelen Kosi.

Ob tej pomembni priložnosti je državna sekretarka mag. Valerija Jelen Kosi poudarila izjemno zahtevnost in strokovnost funkcije, ki jo opravljajo državni odvetniki. "Gre za temeljno funkcijo zastopnika države, ki pa terja številna posebna znanja, zaradi česar je tovrstno delo strokovno zagotovo izjemno zahtevno," je izpostavila.

Generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan se je prav tako pridružila čestitkam in poudarila pomembno vlogo, ki jo imajo državni odvetniki pri soustvarjanju pravne države ter njihovo odgovorno delo, ki se nenehno prepleta s ključnimi državnimi interesi.

S to prisego se Državnemu odvetništvu pridružuje še ena izjemna strokovnjakinja, pripravljena na zahtevno delo in zastopanje države v številnih pravnih zadevah.

Čestitke državni odvetnici Nini Ilovar Mesojedec ob tej pomembni življenjski prelomnici!