Mednarodna OECD konferenca o enakem dostopu do pravnega varstva

V Ljubljani med 6. in 8. decembrom 2023 poteka mednarodna OECD konferenca o enakem dostopu do pravnega varstva, ki jo organizira Ministrstvo za pravosodje pod okriljem Organizacije za ekonomsko sodelovanje in razvoj OECD. Namen konference je podpreti vse večja prizadevanja v državah OECD in partnerskih državah glede dostopa do pravnega varstva kot temeljne vrednote, ki krepi demokracijo in javno zaupanje v pravosodje, utrjuje vladavino prava in pospešuje izvajanje ciljev trajnostnega razvoja.

V sredo, 6. decembra 2023 je potekal slavnostni sprejem na katerem na katerem so udeleženke in udeležence konference pozdravile ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan, državna sekretarka mag. Valerija Jelen Kosi in direktorica Organizacije za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD) Else Pilichowski. Sprejema se je udeležila tudi generalna državna odvetnica dr. Ana Kerševan.

Na YouTube si je mogoče ogledati panel Uresničevanje pravosodja, osredotočenega na ljudi, ki je potekal danes, 7. decembra.